In onderstaande tabel vind je een overzicht van de toepassing van de loonschalen:
6.3 Collectieve loonsverhogingDe structurele loontabellen en de feitelijke salarissen worden niet verhoogd.
De loontabel inclusief is opgenomen in Bijlage 2.
6.4 Individuele loonsverhoging
Ben je vakvolwassen en op 1 januari van enig jaar tenminste een heel kalenderjaar bij dezelfde werkgever in dienst in dezelfde bedrijfsfunctie, dan is je individuele loonsverhoging afhankelijk van het van toepassing zijnde beoordelingssysteem (zie ook Mijn Ontwikkeling).
Heeft je werkgever geen uniform beoordelingssysteem of heeft er geen beoordelingsgesprek met jou plaatsgevonden, dan heb je recht op een individuele loonsverhoging van 2%.
Je hebt recht op een individuele loonsverhoging tot het eindloon van jouw loonschaal is bereikt.
Ben je een seizoenkracht of een oproepkracht, dan heb je ook recht op de individuele loonsverhoging.
Werk je volgens je arbeidsovereenkomst meer dan 1976 uur per kalenderjaar, dan heb je naar rato recht op de individuele loonsverhoging.
6.5 Vakantietoeslag
Je vakantietoeslag is 8% van het loon berekend over de periode van 1 juni tot en met 31 mei. In het begrip loon zijn niet meegenomen eventuele toeslagen, eventuele gratificaties en beloning in natura.
6.6 Vergoedingen - Reiskosten
Jouw werkgever stelt in overleg met de werknemersvertegenwoordiging een reiskostenregeling vast binnen de fiscaal toegestane onbelaste bedragen.
6.7 Vergoedingen - Vakbondscontributie
Op jouw verzoek zal je werkgever de door jou betaalde vakbondscontributie eenmaal per jaar verrekenen door je brutoloon te verlagen met hetzelfde bedrag. Je werkgever kan hiertoe alleen verplicht worden als:
- je een bewijs van betaling van de contributie aan de werkgever geeft, en
- je eventueel extra informatie aan je werkgever geeft als dit nodig is voor de uitvoering.
Deze faciliteit vervalt zodra dit wettelijk niet meer mogelijk is.
6.8 All-in loon
Ben je een seizoenskracht of oproepkracht en heb je een urengarantie van minder dan gemiddeld 12 uur per week, dan kan je werkgever een all-in loon toepassen als jij daarmee instemt. Ter compensatie van vakantiegeld en vakantiedagen wordt dan 18,97% toeslag op het loon betaald.
6.9 Loonbetaling
Als je als seizoenkracht of oproepkracht afgesproken hebt meer uren te werken dan je overeengekomen garantie-uren, maar je hebt die uren (gedeeltelijk) toch niet gewerkt, dan is je werkgever niet verplicht het loon daarover door te betalen.
Het gaat hierbij om werk dat incidenteel van aard is en geen vaste omvang heeft. De oorzaak van het feit dat je de afgesproken werkzaamheden niet hebt verricht, kan zowel bij jou als bij je werkgever liggen. De uitsluiting van de doorbetaling van deze uren geldt voor de hele duur van je dienstverband.
6.10 Loonstrook
Je krijgt van je werkgever op elke loonstrook (of bijgevoegde specificatie) een overzicht waarop het totaal aantal gewerkte uren in die loonbetaling periode staat vermeld inclusief de niet gewerkte uren waarover loon is betaald (zoals bij ziekte, vakantie of tijd voor tijd). Ook vermeldt de loonstrook de overeengekomen arbeidsduur, of er sprake is van onbepaalde tijd die schriftelijk is aangegaan en of er sprake is van een oproepovereenkomst volgens het Burgerlijk wetboek en beschreven in artikel 1.6 van deze cao. Verder zijn ook de overige verplichten voor de loonstrook van artikel 7:626 van het Burgerlijk wetboek van toepassing. Op jouw verzoek moet de werkgever een specificatie overleggen.
6.11 WGA premie
De wettelijke WGA premie komt geheel voor rekening van werkgever.